Style of Beauty erbjuder smycken i olika material och därmed olika prisklasser.

Här finns en övergripande förteckning kring material och tips på skötselråd. För att läsa alla Skötselråd som också är viktigt för bedömning vid retur, läs här.

SILVERSMYCKEN

Rent silver är ett relativt mjukt material och kombineras ofta med andra metaller. Därför används betäckningen 925 sterling silver, då 92,5 % är äkta silver och resterande 6,5 % vanligtvis består av koppar.

De smycken som Style of Beauty erbjuder är både helt i 925 sterling silver eller pläterade med det (silverpläterade).


Kort om skötsel:

Då silversmycken är mjuka bör de inte användas vid träning och fysiskt arbete.

I fattningar och kanter kan eventuellt smuts samlas men det rengörs enkelt med en mjuk tandborste och lite diskmedel. Om smycket har blivit matt eller mörknat är det bara att putsa upp med en silverputsduk.
För mer om Skötselanvisning för smycken – läs här.

GULDPLÄTERADE & GULDFYLLDA SMYCKEN

Guldplätering innebär att smycket har ett överdrag av guld. Smycket kan vara pläterat med olika karat i guld, oftast 18K här på Style of Beauty.

Smyckets kärna är antingen tillverkad i stål, silver eller olika metallegeringar.

Ett guldfyllt (också nämnt som ”guldförgyllt” eller ”gulddoublé”) smycke har ett mer solitt skikt av guld än guldpläterat och skapas under en annan produktionsprocess. Ett guldfyllt smycke har ca 100% mer guld än guldpläterat och har en mycket längre hållbarhet.


Kort om skötsel:

Smycken med en plätering eller förgyllning bör behandlas varsamt och pläteringen kan med tiden slitas ner.

Det är viktigt att undvika kontakt med vatten, kemikalier som parfym, hudkräm och hårspray, vilket kan missfärga smycket. Vänta till du är helt torr innan du tar på dig smycket efter dusch och bad.

STÅLSMYCKEN & TITANSMYCKEN

Stålsmycken är ett slitstarkt material som tål mycket och har en lite mörkare grå ton än silversmycken.

Nästan alla stålsmycken hos Style of Beauty är tillverkade av rostfritt stål och 316L vilket kallas kirurgiskt stål som är av väldigt hög kvalitet.

Titan är ett lätt material men hård på ytan och med en vackert grå färg. Titansmycken är lätta och bekväma att bära och har fördelen av att kunna användas av allergiker.


Kort om skötsel:

Blir smycket smutsigt kan det rengöras med lite såpa och vatten